با افزایش تقاضای جهانی درخصوص محصولات پتروشیمی، طبق اعلام انجمن پتروشیمی ها، این صنعت با سرعت بالایی درحال رشدو توسعه می باشد.
سیستم خنک کننده یا سرمایش از مهمترین بخش های مهندسی در پروسه های صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی می باشد که دمای دقیق و مورد نیاز فرآیندهای مختلف را تضمین می نماید .
-گروه صنعتی تهویه سام با سالها تجربه در ساخت و اجرای سیستمهای خنک کننده صنعتی و ساختمانی جهت پروژه های مربوط به نفت، گاز و پتروشیمی راهکارهای مختلف و ویژه ای را جهت نیاز مشتریان ارائه می نماید .
- بحث خنک سازی هوا و کنترل رطوبت در فضاهایی که کارگران و کارکنان در حال کارهستند و نیز جداسازی بخارات ،گازها و آلاینده ها از طریق ایجاد فشارهای مثبت یا منفی و استفاده از فیلترهای مناسب نظیر فیلترهای کیسه ای و فیلترهای کربن اکتیو جهت حذف بوها ، آلاینده های شیمیایی و گرد و غبارات مضر از نیازهای مبرم در تهویه مطبوع حوزه نفت گاز و پتروشیمی می باشد.
-کارکرد چهارفصل سیستمهای تهویه مطبوع و صنعتی، رزرواسیون و استندبای مناسب و حتی تامین برق از دو منبع متفاوت در این صنعت حائز اهمیت میباشد. همچنین سیستم کنترل مرکزی و مانیتورینگ کامل نیز بسیار مهم بوده و در بسیاری از پروژه ها محل نصب سیستم کنترل در کنترل روم بوده و فاصله آن تا تجهیزات تهویه مطبوع ممکن است بسیار دور باشد که این امر بحث کابل کشی ها و اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی را مهم مینماید.
- پکیج های یکپارچه و روفتاپ یونیت های تهویه سام با قابلیت تامین هوای تازه و ایجاد فشار مثبت و دارا بودن انواع فیلترهای خاص گزینه ای مناسب جهت خنک کاری یا سرمایش کنترل روم ها و فضاهای خاص در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به شمار می آید.
-جهت تامین برودت و سرمایش لازم در پروسه های مختلف، رآکتورها و مبدلهای حرارتی موجود در صنایع پتروشیمی میتوان از چیلرهای صنعتی و پکیج های پمپ تانک تهویه سام استفاده نمود و دمای سیال و فشار مورد نیاز سیال را در مصرف کننده های مختلف تامین نمود . در بعضی پروسه ها که نیاز به سیال با دمای زیر صفر می باشد ، چیلرهای زیر صفر صنعتی تهویه سام کارگشا خواهند بود.
- دستگاههای برودتی تهویه سام در قسمت دی سوپر هیترها ، ایرکولرها و کندانسورها نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
- تهویه سام سیستمهایی برودتی ویژه ای جهت تهویه مطبوع و سرمایش فضاهای با خطر انفجار بالا (Hazardous Area) ، بصورت ضد جرقه (Explosion proof) که مطابق با استانداردهای خاص آن طراحی و ساخته شده و از الکتروموتورهای ضدجرقه در آنها استفاده گردیده است بر اساس نیاز مشتریان ارائه می نماید که علاوه بر اینکه سیستمها ضدجرقه می باشند از راندمان و کارایی بالایی نیز برخوردارند . مکانهای خطرناک پتروشیمی درخصوص انفجار در سه کلاس بر اساس میزان حساسیت طبقه بندی می شوند که جهت هر کلاس ، سیستمهای برودتی ضدجرقه قابل ارائه می باشند.
- کلاس I - بخار یا بخار بالقوه منفجره
- کلاس II - گرد و غبار قابل انفجار
- کلاس III - فیبر بالقوه انفجاری
- همچنین جهت فضاهای عمومی ، رستورانها، سایت ها و ساختمانهای عمومی، اداری و مهندسی حوزه نفت و پتروشیمی نیز می توان از دستگاههای VRF، پکیج یونیت های خاص ، هواسازها و چیلرهای تهویه سام استفاده نمود.
- با توجه به اینکه بیشتر سایتهای صنایع پتروشیمی ، نفت و گاز در مناطق جنوبی کشور قرار گرفته و شرایط آب و هوایی گرم و خشکی در آن مناطق حاکم است، تمامی سیستمهای تهویه مطبوع و تبرید تهویه سام که در این پروژه ها استفاده می گردد بصورت تروپیکال طراحی و ساخته شده و تا دمای 60 درجه سانتیگراد به آسانی مورد استفاده قرار می گیرند.
- جهت حصول استاندارد محیط زیست (ISO 1400I) که از استانداردهای الزامی صنایع نفت وگازو پتروشیمی می باشد، از مبردهای غیر مخرب لایه ازن (CFC Free) نظیر R134a ، R410A ،R404A و R407C در دستگاههای برودتی تهویه سام استفاده می گردد.
-
بحث دیتاسنترها و مراکز داده در صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و بر این اساس تهویه سام سیستمهای مناسبی جهت سرمایش رک ها و فضای دیتاسنترها ارائه می نماید. دستگاههایی نظیر کلوز کنترل ها ، پکیج های مخابراتی ، اینرو یونیت ها ، اینرک یونیت ها ، اینروم یونیت ها و هواسازهای خاص تهویه سام در این بخش بسیار مفید بوده و در پروژه های مختلفی نیز مورد استفاده قرار گرفته اند.
دستگاههای تهویه مطبوع وتبرید تهویه سام در پروژه های مختلفی در زمینه صنایع نفت گاز و پتروشیمی در حال کار است میتوان به شرکتهای ذیل اشاره نمود:
واحد بسپاران پتروشیمی بندر امام ، واحد آنالایزر پتروشیمی بندر امام ، واحد الفین پتروشیمی بندر امام، واحد آب نیرو پتروشیمی بندر امام، واحد پلی اتیلن پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی مبین ، پتروشیمی شازند، نفت سپاهان، نفت پارس ، شرکت پتروپارس، پتروشیمی اراک، فاز یک عسلویه (پارس جنوبی)، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ، پتروشیمی کرمانشاه، شرکت مهندسی توربو کمپرسور نفت آسیا (اتک) ، پژوهشگاه صنعت نفت تهران، شرکت نفت فلات قاره ایرانیان، پتروشیمی خارک، شرکت صبانیرو، شرکت مپنا، شرکت مپنا بویلر، شرکت پتروشیمی اصفهان، صنایع شیمیایی اصفهان، شرکت بهتام روانکار( مشارکت توتال و بهران)، نیروگاه سیکل ترکیبی کرمانیان، شرکت صف رزموند (سپهر افزای ارس)، شرکت حفاری شمال، پتروشیمی دماوند، شرکت ملی حفاری جنوب، نفت و انرژی ارژن، شرکت کلران، شرکت تنوتاس ، شرکت مهام شرق، شرکت افزایه پاسارگاد، شرکت توربین شهریار، شرکت آریا توان طرح، شرکت هریسون، شرکت قدس نیرو، شرکت کیسون و غیره.